Patnos’ta pancar hasadı başladı

Patnos'ta pancar hasadı başladı

 Patnos’ta pancar hasadı başladı

25.09.2020 - 13:00

Güncelleme : 25.09.2020 - 13:00
-- 1.063 kişi okudu

Patnos ilçesinde toplamda 441 vatandaş 24 bin 600 dönüm şeker pancarı ekerek ilçe ekonomisine 55 milyon TL. girdi sağlayacak.

Pancar hasadının yapıldığı Akyemiş köyüne İlçe Kaymakamı Selçuk Haskırış, Patnos İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf İçen, Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi ve pancar çiftçileri katıldı.

Pancar sökümünün yapıldığı zirai aracı yerinde inceleyen Kaymakam Haskırış, sona geldik. Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alacağı gün bugün. Rabbim çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun diyerek, pancar söküm makinesine binerek Patnos’ta ilk pancar hasadına tanıklık etti.

Pancar sökümü ile ilgili açıklamalarda bulunan Patnos İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf İçen,ilçemizde 441 vatandaşımız toplamda 24 bin 600 dönüm şeker pancarı ekerek ilçemize 55 milyon TL. lik bir girdi sağlamış olacaktır. Bir senelik emeğin karşılığını alacağımız bu günlerde, çiftçi kardeşlerimize başarılar diliyoruz dedi.

Patnos Ziraat Odası Başkanı hakan Hakverdi, pancar çiftçimizin yanındayız. İlçemize en büyük girdiyi onlar sağlayacak. Toplamda 24 bin 600 dönüm olarak belirlenen ekim sonucu 55 milyon TL.’lik bir gidiyi ilçemize kazandıracaklar. Hakverdi, 24 bin 600 dönüm ekilen şeker pancarın’da dönüm başına 6-7 ton verim bekliyoruz.Bu da Patnos için 160 bin ton şeker pancarı demektir.

2020 yılı için Patnos ilçemize verilen kota 140 bin ton idi. Milletvekilimiz Ekrem Çelebi’nin girişimleri sonucu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan ile yapmış olduğumuz görüşmelerde 140 bin ton olan kotamız 180 bin tona çıkarılmış ve Ç.K.S. kaydı olmadan çiftçimizin ektiği ürün elinde kalmadan direk fabrikaya taşınacaktır dedi.

İlçemizin en büyük sorunu olan kota ve Ç.K.S. (Çiftçi Kayıt Sistemi)’nin girişimler sonucunda halledilmesi konusunda emeği geçenlere, çiftçilerimiz adına teşekkür ederim dedi.

Başkan Hakverdi, mahsullerimiz Ağrı şeker fabrikasına götürülüp orada işlenecektir. Bölge olarak Ağrı Şeker fabrikasını’da ayakta tutuklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. E.SAVMAN

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın