Patnos’ta CoronaVac aşısı’nın uygulamasına başlandı

Patnos’ta CoronaVac aşısı'nın uygulamasına başlandı

 Patnos’ta CoronaVac aşısı’nın uygulamasına başlandı

14.01.2021 - 15:52

Güncelleme : 14.01.2021 - 16:02
-- 949 kişi okudu

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısını Patnos’ta ilk Hastane Müdürü Şakir Kaya yaptırdı.

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısını Patnos’ta ilk Hastane Müdürü Şakir Kaya yaptırdı.

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanlığına ait özel tasarlanmış iklimlendirme özellikli ‘Aşı Nakil Aracı’ ile Ağrı ve ilçelerindeki hastanelere dağıtıldı. Patnos’ta Acil kullanım onayı sonrası sağlık çalışanlarına aşı yapıldı.

Patnos Devlet Hastanesi Başhekim Nurullah Cihan Şöhret, Öncelikle aşılama çalışma programının milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Sabah saat 08.00 itibari ile öncelikli sağlık çalışanlarımıza aşı yapmaya başladık. Şu an sayımız 50 oldu. Enabız, MHRS ve 182’yi arayarak aşı randevusu alınıp onay verilen yaklaşık 50 sağlık çalışanlarımıza aşılarını yaptık dedi.

Patnos Devlet Hastanesi müdürü Şakir Kaya, aşılarımız geldi. Öncelik sağlık çalışanları ve personelimiz. Yaklşık 520 sağlık çalışanımız ve personele aşılama çalışmalarını başlattık. Aşılarımızı hastanemizin bir bölümü olan Enfeksiyon bölümünde uyguluyoruz.Yaklaşık 10 istasyonda randevusu alınıp onay verilen sağlıkçılarımız başta olmak üzere uygulamaya başladık. Yapılacak olan aşının vatana,millete hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Patnos Devlet Hastanesi aşı sorumlu İmdat Tetik, aşılarımızı teslim aldık.Şu an aşılarımız dolapta ve güvenli bir biçimde korunuyor. Aşılarımız Sağlık Bakanlığı tarafından ATS sistemi ile gözetleniyor. Sayısı, ortam soğukluğunu bakanlık görüyor. Olası bir aksilikte bizlere ulaşılarak gerekli müdahaleleri anında yapıyoruz.Bu aşının vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum dedi. E.SAVMAN

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın