PSİKOMEDYA ETWINNING PROJESİ

PSİKOMEDYA ETWINNING PROJESİ

 PSİKOMEDYA ETWINNING PROJESİ

12.04.2021 - 12:50

Güncelleme : 12.04.2021 - 12:50
-- 738 kişi okudu

Patnos İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Pelin ATSAY’ın yer aldığı PsikoMedya isimli eTwinning projesi 4 aylık süre boyunca “Psikolojik Sağlamlık” ile ilgili bir çok etkinlik gerçekleştirdi.
Projeye ortak olan diğer okullar Afyon, Konya-Hüyük, Muğla, Bilecik, Denizli, Kutaisi(Gürcistan), Constanta(Romanya) şehirlerindendir.

9. Sınıf öğrencilerinin aktif olarak dâhil olduğu PsikoMedya projesinde amaç, öğrencilerin web2.0 araçlarına dair yetkinliklerinin artırılması, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için ekiple çalışmayı öğrenmesi, sorumluluk alma duygusunun geliştirilmesi, yabancı dil kullanımının arttırılması, güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırılması ve en önemlisi psikolojik sağlamlık ile ilgili bilgi ve destek becerilerin artırılmasıdır. Proje faaliyetlerinde ortak ve etkileşimli ürün çalışmalarına çok önem verilmiştir.

Bunlardan en önemlileri öğrencilerin liderliğinde gerçekleştirilen “Güvenli internet paneli”, “Ortak hikaye yazma etkinliği”, “Psikomedya2021 takvimi”, “psikolojik sağlamlık sözlüğü”, “Karma takımlarla tematik çalışmalar”dır. Bunun dışında sosyal medya üzerinden psikolojik sağlamlıkla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu şekilde insanlara faydalı olmak adına birçok bilgilendirici afiş, online oyun, röportaj, video vb. içerik üretilmiştir.

Proje kapsamında öğrencilere hitap etmek üzere 3 klinik psikolog ve bir eTwinner davet edilmiştir. Bu proje, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan “Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu”nda(UPUES 2021) sunulmak üzere hakem heyetince uygun görülmüş, sempozyuma kabul edilmiştir.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın