DAP Patnoslu çiftçilerin yüzünü güldürdü

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve Patnos ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen "Patnos Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 900 çiftçiye çizme,tulum,ilaçlama pompası,meme dezenfektanı ve eldiven setinden oluşan yaklaşık maliyeti 350 bin Türk Lirası olan hibe yardımlar çiftçilere verildi.

 DAP Patnoslu çiftçilerin yüzünü güldürdü

11.10.2021 - 9:33

Güncelleme : 11.10.2021 - 9:33
-- 673 kişi okudu

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve Patnos ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “Patnos Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 900 çiftçiye çizme,tulum,ilaçlama pompası,meme dezenfektanı ve eldiven setinden oluşan yaklaşık maliyeti 350 bin Türk Lirası olan hibe yardımlar çiftçilere verildi.

Programda konuşan Patnos ilçe Tarım ve Orman müdürü Yusf İçen,ilçemiz 630 bin dekar ekilebilir tarım alanı ile,250 bin küçükbaş, 40 bin büyükbaş varlığı ile 4 ile sınırı olan potansiyeli yüksek olan bir ilçedir. Hayvan sirkülasyonunun yoğun olan bu ilçenin meydana gelen dezavantajlar nedeni ile hayvan hastalıklarının mücadelesini en üst seviyeye çıkarmak için böyle bir projeyi yapma imkanı duyduk.2020 yılında DAP idaresi Başkanlığına sunmuş olduğumuz projelerin 2 tanesi onaylandı.1. projemiz yem bitkilerini geliştirme projesi. 2. projemiz ise Patnos Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi.Bu iki projemizin toplam bütçesi 532 bin Türk Lirasıdır.

İlçemizde 2 bin 200 büyükbaş hayvan yetiştiricisi bulunmakta.900 çiftçimize bu malzemeleri dağıtabilecek durumdayız. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün çiftilerimize bu gün dağıtımı yapılan ürünleri dağıtmak için bir proje daha sunacağız.Projelerimizi değerlendirip sonuçlandıran ve neticelendiren DAP Erzurum bölge başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e Patnos’lu çiftçiler adına teşekkür ediyorum dedi.

Programda konuşan DAP Erzurum bölge başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen,bitkisel ve hayvansal üretim özellikle tarım sektöründe bu bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu amaçla Ağrı ve ilçelerine 9 proje toplamında 4,5 milyon destek sağlamış olduk.2 proje Patnos’ta uygulandı. Başarılı çalışmalarından dolayı ilçe müdürmüz Yusuf İçen’e teşekkür ediyorum dedi.

Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, son günlerde gıda fiyatlarındaki artışlar hepimizin malumudr. Çiftçilerimiz ikamesi olmayan ürünleri üretmektedir. Emekleri ölçülemez değerdedir. Bu gün tarımsal üretimden ve çiftçilerimizin emeğinden sebeplenmeyen yararlanmayan hiç bir hane yoktur Türkiyede. Bu sebeple ülkemizde tarımsal üretimin, çiftçinin ürettiği ürünün veriminin arttırılması ve çiftçimizin kar’a geçilmesinin büyük önemi vardır.DAP idaremizin bu konuda değerli katkıları ile çiftçilerimizin yükü biraz hafiflemiş oluyor. DAP idaresi başkanlığına ilçemize kazandırmış olduğu 2 proje adına teşekkür ediyorum dedi.

Patnos Tarım ve Orman müdürlüğü bahçesinde yapılan programa Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, DAP Erzurum bölge başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tademir, Tarım ve Orman Müdür vekili Zeki Çelik,Patnos Ziraat odası başkanı Hakan Hakverdi,İlçe Tarım müdürü Yusuf İçen ve çiftçiler katıldı.

Çiftçilere dağıtımı yapılan destek paketlerinin ardından program sona erdi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın