Milletvekili Çelebi: “Kademeli doğal gaz tarifesiyle hemşerilerimiz daha ucuz doğalgaz kullanacak”

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Kademeli doğal gaz tarifesi getirildiğinde hemşerilerimizin daha ucuz doğalgaz kullanımını sağlayacağız." dedi.

 Milletvekili Çelebi: “Kademeli doğal gaz tarifesiyle hemşerilerimiz daha ucuz doğalgaz kullanacak”

13.01.2022 - 11:14

Güncelleme : 13.01.2022 - 11:14
-- 764 kişi okudu

Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, “Kademeli doğal gaz tarifesi getirildiğinde hemşerilerimizin daha ucuz doğalgaz kullanımını sağlayacağız.” dedi.

Çelebi, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, memur ve emekliye ek zam, TL finansal araçlara talebin artırılması, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemelerini de içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini anımsattı.

Teklifte yer alan “kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi” düzenlenmesinin önemine dikkati çeken Çelebi, düzenlemede bölgesel ve iklimsel koşulların göz önüne alındığını, Ankara ile dezavantajlı iklime sahip Ağrı’da yaşayan vatandaşın artık metreküp başına aynı fiyatı ödemeyeceğini dile getirdi.

Çelebi, “Kademeli doğal gaz tarifesi getirildiğinde hemşerilerimizin daha ucuz doğalgaz kullanımını sağlayacağız. Kanunun yasalaşması ile enerji verimliliği artacak, maliyet bazlı tarife metodunun yanında doğal gaz enerjisinin tasarruflu kullanılması teşvik edilecektir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın