Patnos’ta açılan tekstil atölyesi, gençlere umut olacak

Patnos'ta 100 kişi ile iş başı yapan tekstil işletmesi, ilçede yaşayan gençlerin iş umudu oldu işsiz gençlere yeni istihdam alanı yarattı.

 Patnos’ta açılan tekstil atölyesi, gençlere umut olacak

21.01.2022 - 13:43

Güncelleme : 21.01.2022 - 13:43
-- 830 kişi okudu

Patnos’ta 100 kişi ile iş başı yapan tekstil işletmesi, ilçede yaşayan gençlerin iş umudu oldu işsiz gençlere yeni istihdam alanı yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonominin gelişmesi ve istihdamın artırılması amacıyla uygulanan teşvik paketi, Patnos’ta özel sektör yatırımlarının artmasını sağladı.

Patnos’ta devletin sağladığı teşviklerden yaralanan yatırımcıların kentte kurduğu tekstil atölyesi 100 kişiye ekmek kapısı oldu.

Patnos’ta kurduğu 1.500 metrekarelik tekstil atölyesinde 100 kişiye ekmek veren Patnova tekstil sahibi Yasar Tuzmekli, şu an geçici olarak bir binanın altında üretimimize devam ediyoruz. Patnos’ta yapımı devam eden ve Eylül, Ekim gibi bitmesini beklediğimiz Teksil kente taşınarak kapasitemizi 500 kişiye çıkarmayı hedeflemekteyiz dedi.

Tuzmekli, ben Patnosluyum. Memleketim genç nüfusa sahip.Gençlerimize sahip çıkmak ve onlara meslek öğretip para kazanmalarını sağlamak ben en asil görevimdir dedi.

Tuzmekli, işi olan, çalışan gençlerimiz kolay kolay kötü alışkanlıklara bulaşmaz. İşsiz olanların kötü alışkanlıklar edinmesi daha kolay. Bu yüzden gençlerimize iş veren firma olarak her zaman daha fazla önem veriyoruz. Aynı zamanda şehrimizin ekonomisine de önemli katkı sağlıyoruz. Üretilen ürünler yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor dedi.

Fabrika ortaklarından Ercan Demirci, İstanbul merkezli bir firmayız. Patnos gibi genç nüfusa sahip bir ilçeye ortağımız yatırım yapmak için bize danıştığında hiç tereddüt etmeden buraya atölyemizi kurduk.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yarattığı yatırım teşviği ile bir işletme kurduk. Şu an 100 kişi ile istihdam oluşturduk. Tekstil kentin bitimi ile bu kapasiteyi 500 kişiye çıkarmayı hefedliyoruz dedi

Demircan, atölyemizde çalışanların maaş ve sigortaları İşkur üzerinden ödeniyor. Şu an atölyemizde dikim,ütü,kontrol ve paketleme bölümleri ile iç ve dış piyasada beşden fazla büyük tekstil markalarına ürün tedariği yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın