Patnos Halk Eğitim merkezi maske üretiyor

Patnos Halk Eğitim merkezi maske üretiyor

 Patnos Halk Eğitim merkezi maske üretiyor

19.04.2020 - 10:10

Güncelleme : 20.04.2020 - 12:35
-- 564 kişi okudu

Patnos Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticiler, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye katkı sunmak amacıyla gönüllü olarak maske üretiyor.

Usta öğreticiler sağlık çalışanları ve diğer kurumların maske ihtiyacına destek vermek amacıyla günlük 350 maske üretimi yapıyor.

Üretilen maskeleri yerinde inceleyen Patnos Kaymakamı Enver Özderin yaptığı açıklamada, tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden korona virüs vakasında Ülkemizde ve Patnos ilçemizde de tüm önlemleri almaya çalışıyoruz.Bu kapsamda istişare ve görüşmelerin sonucunda aldığımız bir tedbir de ilçemizde maske üretimi yapmak oldu. İlk etapta bu ürettiğimiz maskeleri Sağlık kurumlarında çalışan doktorlarımıza,hemşirelerimize ve yardımcı personele veriyoruz ve onların ihityaçlarını karşılıyoruz.

Bu günlerde günlük maske üretimimiz 350 civarında.Alacağımız tedbirler çerçevesinde üretimi arttırarak günlük kapasitemizi bin ve üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Sayı arttıkça diğer kamu kurum ve kuruluşlara, yol uygulamaları yapan Emniyet ve jandarma pesonellerimize vermeyi hedefliyoruz.Aynı zamanda kamu kurum girişlerine bırakarak vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtnayı hedefliyoruz dedi.

Özderin, bu maske üretimi Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak çalışan öğretmenlerimiz tarafından üretilmekte. Gönüllü olarak maske üreten usta öğreticilerimizin emekleri büyüktür. Kendilerine bu özverili ve anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu maskelerin yapımı Kaymakamlığımızın öz kaynakları ile finanse edilip gerekli malzeme sağlanıyor. Gerekli malzemeleri Halk eğitim merkezlerine teslim edip usta öğreticilerimiz tarafından üretilmektedir dedi.

Kaymakam Özderin,amacımız ülkemizi ve Türkiyeyi Korona virüsüne karşı korumak. Bize düşen tedbirleri azami bir şekilde Bakanlığımızca gönderilen genelgeler çerçevesinde almaya çalışıyoruz. Bir an önce Rabbim bu korona virüs belasını ülkemizden ve dünyadan siler gider.Eski ve sağlıklı günlerimize geri dönmemizi sağlar dedi.

Üretilen maskeler hakkında bilgi veren Patnos Milli Eğitim Müdürü Yakup Taşdemir, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Patnos Devlet Hastanesi arasında yapılan protokol ile İlçe Halk Eğitim Merkezimiz’de usta öğreticiler tarafından maske yapımına başlanmıştır. Önceliğimiz sağlık çalışanları. İleriki zamanlarda 350 olan kapasitemizi arttırarak sayıyı bin’e çıkarmayı hedeliyoruz. Üretilen maskeler kamu kurum kuruluşlara ve vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde dağıtılacaktır dedi.

Halk Eğitim Merkezi müdürü Abdurrahman Yılmaz, tamamen gönüllü 7 usta öğreticinin katkılarıyla bu üretimi gerçekleştirdiklerini dile getirerek, çalışmalarımız tüm kurumların ihtiyacı karşılanıncaya kadar devam edecek.” dedi.

Usta öğreticilerden İbrahim Şare, başta sağlık personeli olmak üzere kurumlarda görev yapanlar için ellerinden gelen çabayı göstererek maske ürettiklerini belirtti.

Günlük 350 maske ürettiklerini dile getiren Şare, ilk zamanlarda zorlandıklarını fakat ilerleyen zamanlarda ellerinin alıştığını belirterek yapılan bu maske üretim işinden mutluluk duyduklarını aktardı.

Usta öğretici Aysel Çalış ise gönüllü olarak bu üretimi yaptıklarını dile getirerek, çalışmalarının son sürat devem edeceğini belirtti.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın