Milletvekili Çelebi: 100 yıl öncesinin aynı heyecanı ve gururu içindeyiz

Milletvekili Çelebi: 100 yıl öncesinin aynı heyecanı ve gururu içindeyiz

 Milletvekili Çelebi: 100 yıl öncesinin aynı heyecanı ve gururu içindeyiz

23.04.2020 - 0:11

Güncelleme : 23.04.2020 - 0:21
-- 538 kişi okudu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100 yıldır demokrasinin kalesi olarak işlevini sürdürdüğünü belirterek, “100 yıl öncesinin aynı heyecanı, gururu ve mutluluğu içinde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıldönümü ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Ekrem Çelebi, koronavirüs salgını nedeniyle kutlamalar yapılmamasına rağmen aynı gurur, heyecan ve mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

“TBMM, DEMOKRASİNİN KALESİ OLARAK İŞLEVİNİ YÜRÜTMEKTEDİR”

Anadolu insanının, Türk insanın en önemli gücünün bağımsızlık arzusundan ve manevi dünyasının zenginliğinden geldiğini belirten Çelebi, “İnsanımız, aynı iman ve inançla Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da birlik ve beraberliğini göstermiş, hürriyeti ve istiklali için canını hiçe saymıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi de, devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla taşımıştır, yüzyıllarca da taşıyacaktır. Milli egemenliğin tecelligahı olan TBMM, demokrasi ve temsil tarihi içinde çok ayrı bir değere sahiptir. Özellikle bağımsızlık mücadelesini yönetme ve kurucu meclis rollerini üstlenen, tam egemenlik, özgürlük ve yeni bir devlet kurma işlevlerini başarıyla bir araya getiren ve bu süreçte siyasal temsilin en güzel örneklerinden birini hayata geçiren TBMM, bir asırlık tarihi boyunca Türk siyasal hayatının en önemli kurumu olmuş ve farklı dönemlerde demokrasinin kalesi olarak işlevlerini yürütmüştür. Bu bir asırlık dönem içinde, pek çok darbeyle karşılaşan TBMM, tüm zorluklara rağmen Türk siyasal hayatının vazgeçilmez bir kurumu olarak varlığını sürdürmüştür” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI UMUT DOLU YARINLAR DİLİYORUM”

Çelebi, 23 Nisan’ın sadece ulusal egemenliğin değil, aynı zamanda çocukların da bayramı olduğunu anımsatarak, çocukları ve gençleri milli ve manevi değerlerle donatıp, istiklal ve hürriyet aşığı, çağın gerektirdiği niteliklere sahip bireyler olarak yetiştirme gayreti içinde olduklarını bildirdi. Çelebi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Egemenliğimizin simgesi, milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıldönümü ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarına umut dolu yarınlar diliyorum. Bu vesileyle başta ilk Meclis Başkanımız, Milli Mücadelenin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve Birinci Mecliste kurtuluş mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz olmak üzere bu çatı altında görev yapmış olan, aziz vatan uğruna şehit düşen her bir vatan evladını rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Milletvekili Çelebi: 100 yıl öncesinin aynı heyecanı ve gururu içindeyiz
Milletvekili Çelebi: 100 yıl öncesinin aynı heyecanı ve gururu içindeyiz

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın