Patnos’ta ekili tarım arazileri zarar gördü

Patnos'ta ekili tarım arazileri zarar gördü

 Patnos’ta ekili tarım arazileri zarar gördü

08.05.2020 - 18:58

Güncelleme : 08.05.2020 - 20:13
-- 1.301 kişi okudu

Patnos’da şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle 150 hektarlık ekili alan sular altında kaldı.İlçe genelinde bir haftadır aralıklarla yağan yağmur, Badişan nehrinin taşmasına neden oldu.

Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle 150 hekdarlık ekili arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Aralıksız yağan yağmurun çiftçileri mağdur ettiğini ifade eden Hakverdi, yağmur yağmaya devam ediyor. Ekili alanlarımızın sular altında kaldı.Ekilen alanlarımızın çoğunluğunu pancar oluşturuyor. Pancardan sonra buğday, arpa ekimi yüksek. Patnos genelinde 460 çiftçinin pancar ektiğini belirterek sadece 2 bölgede yaklaşık 60 hektarlık bir alanda yağmur ve dolu’nun vurmasıyla çiftçimizin zararı var. Geri kalan 90 hektarlık alan ise yine buğday ve arpa. Bu ekili alanlar diyebiliriz sezonu tamamladılar. Yeniden ekerler mi ekmezler mi bilemiyorum.

Başkan Hakverdi, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Devletimizden bu ekili alanlarda oluşan hasar için tohum,gübre ve yakıt desteği yardımı beklediklerini, çiftçilerin kara gün dostu olduklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın