Milletvekili Çelebi: Şefkatiyle kuşatıp hayatını adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz

Milletvekili Çelebi: Şefkatiyle kuşatıp hayatını adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz

 Milletvekili Çelebi: Şefkatiyle kuşatıp hayatını adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz

10.05.2020 - 15:16

Güncelleme : 10.05.2020 - 15:16
-- 834 kişi okudu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, sevgisi ve şefkatiyle kuşatıp hayatını evlatlarına adayan annelerin hakkının ödenemeyeceğini belirterek, “Şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü, her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum” dedi.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Ekrem Çelebi, annelerin sabır ve sevgi dolu yürekleriyle, toplumsal yaşamda huzur ve barışın tesisinde önemli rol oynadığını söyledi. Sevgiyi temelde ele alan annelerin dünyanın en kıymetli varlıkları olduğunu kaydeden Çelebi, “Peygamberimiz, ‘Cennet, annelerin ayakların altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal, ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Bizler, anneleri baş tacı kabul eden, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz. Anne sevgisini kalplerinde yaşatabilenler için yılın bir günü değil her günü Anneler Günü’dür” diye konuştu.

Çelebi, yetiştirdikleri kahraman evlatları dolayısıyla şehit annelerine şükranlarını ve minnetlerini sunduğunu dile getirdi. Vatanın birliği beraberliği, Türk bayrağının ilelebet dalgalanması için evlatlarının arkasından ’vatan sağolsun’ diyebilecek kadar büyük bir yüreğe sahip olan şehit annelerinin sayesinde huzurla ve güvenle yaşamaya devam ettiklerini bildiren Çelebi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başta şehit anneleri olmak üzere annelerimiz, bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak görüp, tüm hayatlarını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan nadide çiçeklerdir. Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini kabul etmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Sevgisi, şefkatiyle bizleri kuşatan, hayatını evlatlarına adayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; şefkatin, merhametin ve fedakarlığın sembolü, her koşulda seven, koruyan, kollayan ve evlatlarına kol kanat geren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”

YORUMLAR
Bir Yorum Yapın